Trening av ettersokshund
 

Vi kommer snart med mer på denne siden, men trenger bare noen flere tim i døgnet.

Kan jo prøve og komme med noe grunnleggende først, selv om det ikkje er heilt enkelt.

Alle kan jo det meste med og trene hund, så eg har vell ikkje så mye å fortelle, men vi kan jo ta det litt etter boken.

la oss starte med noen krav til hunden. I utgangspunktet for å få en god og trygg ettersøkshund er det et par ting vi bør huske på:

Sporlyst/ vilje til å følge et spor- god konsentrasjonsevne- stor grad av selvstendighet/ egenvilje- mot og nervefasthet- tilstrekkelig skarphet og pågangsmot- viltfinnerevne- fysisk størelse som gjør den praktisk anvendelig i ettersøk.

Grunndressur:

Hvordan skape kontakt:

lek med valpen fra du får den. lek med ball- tøyfille å gå over til en viltdel. Det viktige her er at du får hunden oppmerksom.

Lydighet.

Lydighet er noe du trener på hver dag, for en hund som oppfører seg som en sombi er ganske vanskelig og ha med seg i skauen.

Som valp starter du med enkle komandoer som foreksempel:  Setter hunden seg sier du sitt, legger den seg sier du ligg OSV. På den måten lærer hunden seg hva den skal gjøre, og husk godbit-skryt for da skjerper sansene seg.

Skryt godbit skal skje i øyeblikket og ikkje 10 sec etterpå. Bruk gjerne klikker som er en enkelt og effektivt måte å  få  hunden oppmerksom på.  Klikker får en kjøpt hos veterinærer eller dyrebutikker

Men det alle bør gjøre er og ta hunden med til en hundeklubb og få den sosialisert med andre hunder og starte med grunndressur der. Eg tror ikkje noen hunder eller førerer har hatt ondt av det.

Lydighet læres ikkje på kursene, men det er ett kjempe utgangspunkt for videre trening.

All trening som læres på et dressurkurs må mann fortsette med hjemme, ellers kan det være bortkastet.